Om bloggen

Blir du upphetsad av ett se en Saab 99 X7 övergiven på en parkering i förorten? Glor du in genom rutan på en Nissan Sunny från 1985 som ser helt ny för att se hur långt den verkligen har gått? Vrider du huvudet av dig när en gammal dam åker förbi i en beige Ford Taunus med brunt vinyltak? Känner du att du måste berätta för en till synes ointresserad omgivning att den vita rostiga Mazdan därborta minsann har fyrhjulsstyrning? Blir du glad bara av att se en Citroën Visa?

Då har du hittat rätt!

Om du bara tycker det låter konstigt kanske du har något att lära dig, även om mycket hamnar i kategorin Oviktigt vetande.

Tanken med denna blogg är att uppmärksamma "vanliga" bilar, men som i själva verket är eller börjar bli ganska ovanliga. Ibland kan det nog också dyka upp bilar här som nog de flesta skulle uppfatta som ovanliga, bilintresserad eller ej. Det är tänkt att bilarna fotas i sin "naturliga" miljö på gator, vägar och parkeringar, inte på bilträffar eller museer.

Vi får se hur det blir med det. Gissningsvis kommer det främst att röra sig om bilar från 70- och 80-talet, men både nyare och äldre bilar kommer att dyka upp. Ibland kanske jag skriver mycket om bilen på bilden, ibland kanske jag snurrar in mig i att berättelser om själva bilmodellen och ibland kan det nog bli något helt annat jag skriver.

5 kommentarer:

 1. Jag har verkligen hittat rätt, för jag svarar JA på alla de frågor som står längst upp!
  Det är verkligen dags att uppmärksamma alla vanliga bruksbilar från i synnerhet 80talet som börjar bli ruskigt sällsynta utan att folk märker det. Jag menar, en Mitsubishi Galant-87 är ju betydligt ovanligare än en Porsche 911-87, men det är ju Porschen som får uppmärksamheten om de skulle stå brevid varandra.
  Denna blogg behövs! /Johan S.

  SvaraRadera
 2. Som sagt - denna blogg behövs!

  SvaraRadera
 3. Jättesköjig blogg, fotografera gärna gamla fina bilar men kom ihåg en sak: TA BORT fordonets regnr från bilden innan du lägger ut den!!!!
  Det är enligt sv. lag, som du säkert vet, tillåtet för "Vem von Helst" att plocka fram uppgifter via det som står på fordonets skyltar, vilket är skrämmande dumt tycker jag...och många andra med mig.
  Trist att råka ut för s.k. beställningsjobb när man har en sällsynt bil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar alltid bort minst två siffror/bokstäver i registreringsnumret, självklart av den anledning du anger. Jag raderade fram till i mars hela skylten men tyckte det såg tråkigt ut och så har jag fått önskemål från läsare om att delar av sifferkombinationen. Man kan utläsa en del om bilens ursprung av det, mer än registreringsår tydligen. Genom att ta bort en siffra och en bokstav finns det då 220 olika möjliga kombinationer att pröva (om jag räknat rätt). Men jag brottas alltid med hur mycket information om varje bil jag ska ge, kanske ändrar jag mig igen.

   Radera
 4. Mycket bra blogg. Kolla gärna min hemsida www.nostalgibilar.se

  SvaraRadera