torsdag 6 december 2012

Snövit

Idag blir det ett alldeles dagsfärsk spaning från parkeringen utanför skolan där jag jobbar. Utbudet på parkeringen brukar vara en ganska sömnigt, men ibland kan det glimma till. Som förra våren när jag fann en veronagrön och dekaltrimmad Saab V4 där, men det var som sagt ett undantag och jag kan konstatera att lärare inte har särskilt kul bilsmak, mig själv undantaget såklart. Elever som tar bilen till skolan har oftast föräldrarnas bilar och de är förresten inte särskilt roliga de heller.

Idag stod dock en riktig vinterraket på parkeringen! Det rör sig om en Toyota Celica GT Four från 1989 i vitaste vitt som ser riktigt prydlig ut. De rallyinspirerade fälgarna och stänksskydden är väl en smaksak. Jag är inte riktigt förtjust i det, men å andra sidan kanske det passar då Celica har varit en populär och framgångsrik rallybil.

Detta är den fjärde generationens Celica och den har skymtat förbi på bloggen en gång tidigare. GT Four debuterade i och med denna generation, kallad T160-serien, och hade både fyrhjulsdrift och turbo. Det blev Toyotas officiella bil i Rally-VM från 1987 till 1997. Under denna tid tog den hem förarmästartiteln fyra gånger och konstruktörstiteln två.

Som du kanske märkt är det lite dött på bloggen just nu. Det är hög arbetsbelastning på jobbet och därför är det brist på tid och ork. Förhoppningsvis blir det mer av det om en vecka eller två när julledigheten närmar sig. 

2 kommentarer:

 1. Kul och se ett exemplar som inte kört skiten ur...
  Ser riktigt fin ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med helt och hållet. Och den ser fin ut!

   Radera