onsdag 8 maj 2013

Djupfryst Duett

Det är lite dött på Bilspanaren nu. Eftersom jag är lärare och terminen börjar närma sig slutet har jag gott om arbete, men inte så mycket tid och ork över till annat. För att bloggen inte ska dö ut helt under denna period så försöker jag ändå servera något inlägg. Och nu är hög tid att presentera den Volvo Duett som agerat rubrikbil i någon månad och som snart kommer att bytas ut.

Duetten fotograferades i början av januari vilket förklarar varför den ser djupfryst ut. Jag har varit strax intill denna plats tidigare men då lyckats missa Duetten. På parkeringen intill står nämligen den PV från 1958 jag berättat om tidigare, den har endast haft en ägare! Om Transportstyrelsens uppgifter stämmer, vill säga. Med en så här gammal bil kan det kanske hända att ägarlistan inte är komplett och digitaliserad.

Duetten, eller Volvo P210, är en 67:a som haft sex ägare. Den ser långtidsparkerad ut, men besiktigades faktiskt utan anmärkning i november. Lackeringen har någon egenhändigt komponerat, men ser väl ut att vara okej. Underarbetet har dock gjort uppror för karossen spricker upp på de mest känsliga ställena. Ett solskydd över vindrutan, en så kallad gangsterkeps, är extra utrustning. När jag tittar på bilderna ser någon på taket som jag inte vet vad det är. En fot till en antenn, radiomast eller taksökare kanske?

Volvo Duett har jag berättat om tidigare, bland annat här. De här Duetten kan väl räknas till kategorin trotjänare-Duetter, sådana som rullar och älskas av sina ägare, men där funktion går före skick. Just detta exemplar utmärker sig dock med att vara i originalutförande.

Duetter lär dyka upp på bloggen igen för trots att de inte tillverkats på över 45 år så rullar fortfarande många exemplar. Både fina och fula, men alltid älskade.

4 kommentarer:

 1. Sista exemplaren av denna underbara vagn gick av bandet i februari 1969.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, jag skrev om det inlägget jag länkar till i texten ovan.

   Radera
 2. Antagligen samma duett som syns här, c:a 7.25 in i klippet
  http://larsson-larssons.blogspot.se/2013/05/riksvei-1-en-gjenoppfriskingstur-fra.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det vara verkligen vara så? S-märket saknas, det vita fältet över midjan ser bredare ut och skicket är sämre på bilderna ovan, men likheten är ju slående! Även om det inte är samma bil så är ju lackeringen intressant. Var det något företag som hade denna på sina bilar?

   Radera