måndag 27 maj 2013

Fönsterfix i bloggträdan

Som ni märkt, och som jag tidigare varnat för, är det låg aktivitet på Bilspanaren. Jag har knäppt lite bilder, bland annat på Taunusen som nu agerar omslagsbild på bloggen, men det blir inget skrivet. Mycket på jobbet, planering av semester med bokning av diverse tåg, flyg, hyrbilar och hotell parat med en svårartad vårtrötthet gör att tiden rinner iväg.

En annan sak som tar tid är att jag fixat lite med bilen. Den korniga bilden är från igår kväll när jag i duggregn och skymningsljus gav jag mig ut på jakt för att försöka få igång Luxens strejkande elhiss i förardörren. På marken ligger mitt byte: fönsterhissmekanism och elmotor dränkta i WD40. Mekanismen piggnade till, men motorn blev det ingen snurr på. Den lilla kuggen som driver mekanismen lyckades jag inte rubba på. Jag ser mig själv som rätt okunnig och klantig då det gäller mekande så jag är ändå nöjd att jag både fick isär och ihop allt. Om ork och tid finns ska jag plocka bort allt igen och försöka plocka isär själva hissmotorn för att smörja den inuti. Det kan ju inte bli värre, eller?

På torsdag väntar äntligen ett välbehövligt oljebyte och på söndag bär det av till Trollhättan för ett besök på Saabfestivalen, årets första träff för mig och Luxen. Dessutom blir det den första märkesträffen sen jag bytte bilmärke, något jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning.

Detta är ett avsteg från bloggen bilspaningspolicy, men jag kände att jag behövde förklara min frånvaro på något sätt. Den som väntar på något gott, får därför vänta lite till.

4 kommentarer:

 1. Då kanske vi ses på Saab-festivalen! /Johan

  SvaraRadera
 2. Här kommer några av mina bilder från dagen ifall du är intresserad, när kommer dina?
  http://www.flickr.com/photos/saabrobz/sets/72157633885413210/with/8939432400/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul - fina bilder! Tog några bilder själv, men inga spännande och inga som kommer att publiceras på bloggen.

   Radera