måndag 7 januari 2013

En liten uppmuntran i sportkläder

Det är inte alltid så kul och tacksamt att tråla runt efter bilar att fota till bloggen. Visst finns det ofta något, men så spännande är det då inte alltid. En hottad Toyota Starlet eller en jättestor Buickkombi är kul, men jag kan väl inte säga att jag går igång på det riktigt. Men så ibland dyker de upp, helt oväntat, de där riktigt roliga bilarna. De där som får hjärtat att slå lite extra och som uppmuntrar till att fortsätta arbeta med bloggen trots att det ibland känns tungt. Dagens spaning är just en sådan.

I torsdags tog jag sväng för att fota en bil jag visste fanns i ett bostadsområde (en amerikansk åttiotalare, sådär intressant men lite kul ändå). På vägen därifrån svängde jag in i området på andra sidan gatan och där stod helt plötsligt en väldigt röd Fiat 128 3P!

Jag har passerat parkeringen förut och den kan ha stått här då. Det är tydligt att moderna bilar svällt upp i storlek när man ser Fiaten intill dem.

1300-motor låter kanske inte så sportigt men med en tjänstevikt på under
ett ton så räcker de 75 hästarna till. Snyggt bakljusarrangemang? Njae...

Trots min begeistring gjorde jag inte någon närmare okulär besiktning då jag hade fullt sjå med att hålla kameralinsen torr i det blöta snöfallet. Skicket ser i alla fall helt okej ut. Den verkar inte ha rullat på ett tag, men den är i trafik och besiktigades med godkänt resultat i somras. Årsmodellen är 1979 och den har sedan dess avverkat 14 ägare.

Transportstyrelsen säger att den heter Fiat Sport Coupé, men det var namnet
innan den 1975 fick tre dörrar (vilket 3P står för, tre porte på italienska).

Fiat 128 3P har varit med tidigare på bloggen, men det är första gången jag fått en på bild. Fiat 128 i grundmodell har jag också berättat om tidigare.

Kolla killarna i bakgrunden. Ibland blir jag uttittad när jag smyger omkring och fotograferar.
Jag ser det dock som något positivt att folk håller koll på eventuellt mystiska typer.

4 kommentarer:

 1. Nu vill vi se lite Fiat Argenta också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med men vad är chanserna? Jag bjöd ju på en lågmilad Argenta i somras så jag har försökt!

   Radera
  2. Jag bjöd på Tradera alltså. Inte ett inlägg... Men en Fiat 132 var ju med på bloggen för inte alltför länge se i alla fall.

   Radera
 2. Nu står denna fina bil i mitt garage!/Niko

  SvaraRadera