söndag 8 maj 2011

En hjälpande hand

Blogollegan Biltrafik skriver i sitt senaste inlägg att han ska ge sig ut på jakt efter nytt carspotting-material på måndag och kanske hitta en Golf sjuttiosjua. En av anledningarna till detta är att han vill komplettera sina inlägg om en grön Passat sjuttiosexa och en grön Polo sjuttiosjua för att visa på Volkswagens för tiden sammanhållna design, framför allt signerad Giugiaro.

Därför passar jag på att idag publicera ett inlägg på just en grön Volkswagen Golf GLS sjuttiosjua som en hjälpande hand! Eller då det gäller Golf så kallas det väl handikapp? Hur som helst besiktigades den här bilen samma dag som jag tog bilden!

Även jag har haft en grön Passat med på bloggen tidigare (och där skriver jag kort även om Golfs design). Jag skrev då att den var baligrün, vilket tyvärr visade sig vara fel. Cliffgrün är troligtvis rätt kulör. Däremot är Golfen i detta inlägg baligrün. Tror jag. Om ni tycker jag verkar osäker kan ni kolla in några av Volkswagens sjuttiotalsfärger här så tror jag ni förstår. Från 1970-77 hittar jag inte mindre än 25 färger med "grün" i namnet, många snarlika! Favoriten måste vara hippigrün från 1970.

Hoppas jag varit till någon hjälp, både för blogollegor och för dem med ovanligt gott färgseende!

6 kommentarer:

 1. Faktiskt så var även Passaten en -77:a! Du har hjälpt denna blogollega, som av en händelse råkar ha defekt färgseende.

  SvaraRadera
 2. Åhå, då har vi nog lyckats ringa in tre baligröna folkor! Vem hittar en Scirocco 77:a först? Baligrün, natürlich.

  SvaraRadera
 3. nu har ni påverkat mig så till den milda grad att jag måste ha med mig kameran i bilen varje dag. Vem vet vad som dyker upp?

  SvaraRadera
 4. För några år sen stod en baligrön Derby i nyskick här i närheten. Drömmer ibland om att få se den igen. Sjukt.

  På tal om sjukt; Kul att vi smittat fler!

  SvaraRadera
 5. Helt plötsligt känns Derby på G på något sätt! Läs gärna senaste numret av Motor Klassik Youngtimer - baligrün Derby GLS med inredning tabak - vill ha! Samtidigt dyker i vart fall två mer näraliggande Derby upp på näthinnan; grannen på landet som under minst 10 år körde gul (kanske L13K sonnengelb?)LS under många år. Dessutom en kopparfärgad (tombac metallic L99K?) LS -78 som ägdes av en tidigare kollega - tyvärr ger en dagsfärsk registerkontroll nedslående besked - Gladöskroten numera ägare. Och ja, jag minns fortfarande regnumret på fd kollegans fd bil efter ca 13 år.

  SvaraRadera