måndag 26 september 2011

Gissa skrotet


Måndagarnas inlägg brukar i vanliga fall vara av lite längre karaktär men så inte idag. Jag har i helgen varit någonstans i obygden mellan Örebro och Lindesberg och hälsat på kompisar. Det var en riktigt bra helg men det har gjort att det inte hunnits med att skrivas så mycket.

Radarn var dock påslagen som vanligt så förutom att njuta av vackra omgivningar, trevligt umgänge och svampplockning blev det en fin bilpaning, eller snarare skrotspaning.

Vid en närliggande gård stod detta sköna vrak utan hjul och utan däck och motorn den var väck (nej. det är inte en Ford). Det var förresten ganska mycket av det som man kan identifiera en bilmodell på som var väck så jag var tvungen att gå nära för att kunna identifiera bilen.
Men ser du vad det är? Jag tänkte att vi skulle ha en lite tävling där du får gissa på märke och modell (nej, det är inte en Ford den här gången). Vinsten ät som vanligt äran och möjligtvis ett visst mått av berömmelse. Om du tycker att det är svårt att se ordentligt klickar du på bilderna så blir de större. Vis av erfarenhet från tidigare gissningstävlingar på bloggen anar jag att det rätta svaret kommer ganska snabbt.

Trots att det vare sig var fel på motivet eller omgivningen kunde jag inte låta bli att manipulera bilderna lite med ett filter som heter Sunkissed i kameraappen på mobilen.

5 kommentarer:

 1. Nåt engelskt, jag gissar på en vauxhall velox

  Mats Grimme (oxå funktionär på T80)

  SvaraRadera
 2. Kul att du höra från dig här Mats! Som väntat var inte detta en svår nöt att knäcka. Det är en Vauxhall och jag gissar också att det är en Velox årsmodell 1951-54 (bakrutan blev större 1955).

  Ni övriga läsare kanske inte känner till Mats men ni har säkert sett hans fina Renault 4L i bl a Klassiker ("Skrytbil i skrytskick" tror jag artikeln hette).

  SvaraRadera
 3. Lyckad svampplockning i mina hemtrakter således, frågan är bara var?
  Den där vill jag gärna kolla in, nu när det är så nära :)

  SvaraRadera
 4. GP63: Om jag gjort rätt så har jag nu skickat positionen till dig på Google Maps.

  SvaraRadera
 5. vauxhall velox ca -54! /Daniel Hornberg

  SvaraRadera