fredag 9 september 2011

Färgstark profil

Jag fortsätter med kortare inlägg då tiden inte räcker till så mycket annat. Å andra sidan blir det inlägg lite oftare och mindre att läsa om nu ska se något positivt i det hela.

Flera av de bilar som är med på den här bloggen är sådana som alltid står på samma plats och därför brukar det inte brådska att dokumentera dem. Emellertid känns det tryggt när väl bilden är tagen för ibland händer det att de bilar som "alltid" stått på samma plats helt plötsligt försvunnit.

Bilen i dagens inlägg står dock oftast på sin plats utmed gatan i stadsdelen Sala backe i Uppsala. Färgen är ju allt annat än diskret så den är lätt att se när den väl är på plats. Igår fick jag äntligen tillfälle att åka förbi och knäppa ett kort. Som vanligt blir bilbilder extra bra i regn. Bilarna blänker, färgerna framhävs och kontrasterna blir tydligare. Gissa varför så många bilannonser visar bilar som just fått en dusch med slangen!

Bilen är en Volvo 242 DL från 1975, prydlig och orange med automatlåda signalerar den gubb-/gumbil. Men vad gör det? Skicket är mycket bra. Lite nyansskillnader på olika karossdelar avslöjar att de lackerats om och kanske rostlagats (fast i annorlunda ordning). Framskärmarna saknar emblem så de är nog utbytta. Bilen har haft fyra ägare och gått drygt 10 000 mil.

Här på bloggen har vi sett den orange färgen två gånger tidigare fast då på 142:or, som här till exempel. Och 242:or från 1975 har också varit med två gånger, men då i ljusgrön kostym. Här är en av dem, i liknande skick som den orange ovan. Som du ser kunde jag inte låta bli att pilla lite med den översta bilden. Lite filter, lite beskärning och lite ram i appen Camera+ gjorde nostalgikänslan hög, åtminstone hos mig som är sjuttiotalist. Inspirerad av den fantastiska bloggen Old Parked Cars ska jag också bli bättre på att fota bilar i profil. Det är snyggt!

Därmed önskar jag alla en trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. OPC är en föregångare i mycket, inte minst när det gäller fotomiljöer!

  SvaraRadera
 2. Vilken skönhet, det är inte ofta man ser dessa rundögon 240 på vägarna.

  SvaraRadera
 3. Biltrafik: Överhuvud taget tycker jag det är något lite extra med amerikanska bilspottingsajter. Det är nog en kombination av bilarna och miljöerna som fascinerar. Jag har lagt upp några bra länkar under "Bra billänkar". OPC finns nu även på Facebook.
  FLAK: Du ser väl åtminstone en ganska ofta...?

  SvaraRadera
 4. Ja visst ser jag /vi en varje dag=) men alla andra stackare ser ju dom ytterst sällan=)
  Orangasådana växer ju inte på träd så tack för den uppmärksammades.

  SvaraRadera