måndag 16 januari 2012

Ny medlem i 30-klubben

Aah, ljuva sommar! Men, vad är det som står bakom buskarna? Är det inte...

Dagens bil återfanns i en villaträdgård i Katrineholm i slutet av juni. Då gatan framför huset är vältrafikerad var det inte så lämpligt att stanna någon längre stund. Första bilden knäppte jag därför lätt stressad inifrån bilen, men det blev inget vidare så min kära hustru erbjöd sig då att ta ett kort på vad som visade sig vara en Honda Accord 1600 från 1982.

Den ser ganska fin ut och har endast haft två ägare. Ändå rör det sig inte om någon lågmilare. Vid senaste besiktningen hade den rullat drygt 24000 mil men tyvärr genomfördes inte senaste besiktningen i maj.

Honda Accord har jag berättat om i ett tidigare inlägg då jag fann en habegärlig Accord från 1980. Den generation Accord som dagens Accord tillhör kom just 1982 vilket innebär att den i år fyller 30 och därmed belönas med skattefrihet! Vid samma tid förra året skrev jag ett inlägg med samma rubrik, men då handlade om en Ford Escort Mk 3, då nybliven 30-åring. Jag kan rapportera att den fortfarande står och förfaller på samma plats. Vi får hoppas att denna fina Honda går ett bättre öde till mötes och att den får komma ut i trafik till nästa sommar.

2 kommentarer:

  1. Honda Accord av denna modell är lite fräck, i all sin fyrkantighet. Den är ju t.o.m. nästan kvadratisk sedd uppifrån, med tanke på hur bred den är. Eller är det bara en synvilla?

    SvaraRadera
  2. Jo, sedanmodellen är mer proportionerligt formgiven. (Huset på bilden är ingen synvilla utan en vanlig villa.)

    SvaraRadera