måndag 14 mars 2011

Brunskimrande minnen

För ett par veckor sedan sprang jag på denna bajsbruna Saab 99 GL från 1980. Färgen har dock ett vackrare namn: chamottebrun. Den har figurerat här på bloggen tidigare med då var det på en Saab 96 från 1979.

Den ser oälskad ut med sin skrynkliga nummerskylt och udda passagerardörr en annan kulör. Rosten verkar inte ha tagit tag i bilen på riktigt allvar men färgen och smutsen gör sitt bästa för att dölja eventuellt sådant. Bilen är besiktigad men ställdes av i början av januari. Jag fångade den dock i början av februari så den måste ha körts efter avställningen. Vad kommer nu att hända med den slitna bilen?

Jag blev en smula nostalgisk när jag såg den här bilen. Det var nämligen i exakt en sådan här Saab jag lärde mig köra bil. Familjen köpte den begagnad 1986 och den behölls till andra delen av 90-talet har jag för mig. Körkortet tog jag i alla fall 1994.

Det var också den första, och enda bör tilläggas, bil jag åsamkat någon form av plåtskada. Jag tror jag var 19 år när jag backade in i stolpe utanför en kompis hus. Tyvärr lyckades jag inte placera stolpen mot jätelika gummistötfångaren utan istället skrapades den mot vänster bakskärm. En förvånansvärt förstående far tog då beslutet att rostlaga och lackera om delar av bilen - naturligtvis i samma vackra kulör. Jag fick dock bidra med att skrapa och slipa rost. Det räddade den emellertid inte för idag tillhör dess registreringsnummer en Passat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar