fredag 1 juli 2011

Kors, vilken Corsa!

Om du känner igen detta inlägg så stämmer det. Jag råkade återpublicera det. Men vad gör väl det när bilen är fantastisk!

I början av juni spanade Mikael från Sandviken in denna kommunalblå Opel Corsa 1,2 GL Berlina från 1984 i Hedemora. Bilden ljuger inte, "skicket är helt sinnessjukt bra", skriver Mikael, "såg ut som den rullat ut från bilhallen i dag". Även om man ibland ser en del Corsa av denna första generation är detta en sådan där bil inte finns. Skicket gör den helt osannolik. Om jag själv hade sett den skulle jag aldrig tvätta ögonen mer! Det är ungefär som den Datsun Cherry jag såg för inte så länge sen, även om den modellen säkert är mer ovanlig.

Med tanke på den här bilens bländande skick låter nästan tre ägare och 6750 mil mycket! Uppenbarligen har alla ägare haft samma filosofi gällande skötsel och körning.

Corsan på bilden tillhör alltså den första generationens Corsa och kallas därför Corsa A på Opelspråket. Den debuterade 1983 och delade teknik med Kadett D, men var ett nummer mindre i storleken. 1993 kom den bulliga efterföljaren Corsa B och idag har man kommit fram till Corsa D.

Notera att bilen parkerats på en hörnplats långt ifrån ingången till affären. Dessutom står bilen lite förskjuten i rutan så avståndet till grannrutan ska bli större. Tecken på försiktighet. Jag misstänker att det är fler som läser denna blogg som gör likadant. Eller vad säger ni?

2 kommentarer:

  1. Kanonskick. Kalkonbil.

    Jag blir alltid bedrövad av Opels tidiga 80-talsmodeller. Inget går upp mot en A-Corsa eller D-kadett när det gäller ful, kantig blockighet. Den enda snygga modellen måste vara Manta B, men den lanserades väl å andra sidan redan 1975.

    De måste ha bytt designer i den vevan, för Opels tidiga 70-talare är bland det snyggaste som har tillverkats i Europa - C- och D-Rekord, Ascona A och Kadett C är alla bra exempel på att vacker design inte måste vara dyr! Väldigt slanka linjer med flyt i där.

    SvaraRadera
  2. Smaken är som baken. Corsan är lite fräsig i sin kantighet tycker jag. Plus för "skärmbreddarna" - tufft! Snett bakifrån anas med lite fantasi likheter med Lancia Delta (Integrale). Glöm inte heller Ascona B som är en snygg 70-talsopel. Själv har jag särskilt svårt för Ascona C och Kadett E.

    SvaraRadera