fredag 1 juli 2011

Väckt av en drömbil

För en tid sedan skrev Anders Back i Norrtälje till mig. Han berättade hur han en dag stod och dagdrömde på jobbet när denna Toyota svängde in på parkeringsplatsen. Nu vaknade han till, gick ut på parkeringen, beundrade och dokumenterade. Vilken bil!

Bilen är en orange Toyota Carina från 1978. En sådan där bil som liksom inte finns. Fast det gör den ju uppenbarligen. I storspaningen från Örebro figurerade en likadan orange Carina, visserligen i fyrdörrarsutförande, men skicket på den kan långt ifrån mäta sig med denna vagn. Anders beskriver bilen så här:


4 ägare och lite över 6000 mil kan nog stämma med tanke på skicket, lite bättringsmålad på vänstersida men annars i fantastiskt skick. Man blir alltid lika fascinerad när det är en äldre kvinna som stiger ur bilen då hon också verkar använda den som bruksvagn.


Jag skrev i inlägget från Örebro att jag inte riktigt gillade bakljusarrangemanget på Carinan, men jag ser nu att det är riktigt snyggt! Ett gott skick kan göra mycket för intrycket av en bils design.

Jag kan redan nu avslöja att fler japanska bilar är att vänta på bloggen framöver!


2 kommentarer:

  1. Parkeringen med en ruta luft till nästa bil, och snett för att undvika dörruppslag, vittnar ju ändå om känsla för bilen. Japanska sjuttiotalsbilar är kul, som amerikanare i trekvartsskala.

    SvaraRadera
  2. När dom är i sånt fint skick så tycker man dom ser läckra ut...även fast det var en vanlig enkel bil en gång i tiden.

    SvaraRadera