torsdag 15 september 2011

T80 and counting

Träffpunkt 80 som jag berättat om tidigare närmar sig och på Klassikers hemsida och hos en del bloggkolleger byggs förväntningarna upp. Jag ska väl inte vara sämre jag utan bidrar med två passande vagnar att komma i till träffen, vars tema är 80-talstillbehör.

Första bilen är Ford Granada 2.8i L från 1985 med drygt 7 000 mil på mätaren. Den fångades på bild av Erik i Umeå. Spoilers i rejält gummi både fram och bak är helrätt. Texten "2.8i" på främre spoilern som syftar på att den har en sexa under huven är stöddig. Tuffare hade det väl varit om texten varit spegelvänd som texten "Turbo" på BMW 2002 Turbo på sjuttiotalet. Vindavisare till takluckan är också rätt men kanske inte ska ses som ett tillbehör, eller? Extraljusen borde såklart bytas ut mot en extraljusgrill istället. En sådan kan beskådas på den Granada 2.8i L från 1982 som jag skrev om i mitt tionde inlägg på bloggen. Fälgarna tror jag kommer från en modernare modell och visst saknas det sidolister?
Nästa bil hittade flitige spanaren Mikael i Sandviken. Bilen är en Mercedes 190 från 1984 med fullt kjolpaket innehållande en rejäl frontspoiler i inte lika stryktålig plast. Här verkar det dock som bakre spoiler aldrig monterats då skruvhål saknas. Det får väl anses förvånande då kjolpaket och bakspoilers brukar gå hand i hand. På typiskt Mercedesvis har bilen också överdragsklädsel med vitt överdrag till nackstöden, här med Mercedesstjärnan på.

Denna bil lär inte ta sig till T80 och frågan är om den någonsin kommer att ta sig någonstans i framtiden. Den ser ju väldigt övergiven ut. Senaste godkända besiktning utfördes år 2000 och 2005 ställdes den av.

Tidigare har jag berättat den förunderliga historien om ett lågmilat enägarexemplar av Mercedes 190. Den bilen har också varit avställd länge och dessutom utrustad med många åttiotalstillbehör men där upphör likheterna med detta exemplar. Hur som helst får vi hoppas på en mirakulös räddning för de båda.

Gissningsvis blir det inget mer inlägg denna vecka då jag till stor del av helgen kommer att vara på Grytsbergs säteri där T80 anordnas. Vi ses väl där?

6 kommentarer:

 1. Jag undrar om inte spoilern (och bonnläppen på bagageluckan) var standardutrustning på någon av de sista 2.8 Ghia-modellerna. Måste utredas!

  SvaraRadera
 2. Så kan det vara. Jag har sett en del Granador med liknande extraljus som de på bilden så de kanske också är standardutrustning?

  SvaraRadera
 3. Lamporna är ett tillval som även fanns på Escort ...

  SvaraRadera
 4. Se där, då var jag inte ute och cyklade. Snygga är de men extraljusgrill känns mer "rätt".

  SvaraRadera
 5. Tjena Tjena! kul att se min bil här! listerna är borttagna av tidigare ägare, fälgarna som sitter på är från en scorpio. har just passerat 18000 mil med den. har även stoppat på ghia stötfångare samt gl säten från en injection!

  bilen finns även på granadaklubben och garaget

  http://granadaklubben.takeforum.com/2011/07/05/granada-l-85-bildtung/page2/#post20

  http://www.garaget.org/?car=218440

  ha det gött!

  /Tomas

  SvaraRadera
 6. Du har en fin bil och ett vackert namn! Det är de små detaljerna som gör det, jag trodde alla sena Granador hade denna typ av stötfångare men så var det visst inte.

  SvaraRadera