torsdag 1 december 2011

Ett litet jubileum, igen

Idag är det dags för ett litet firande igen. Inte nog med att det är fredag, dagens inlägg är dessutom nummer 200 i ordningen!

Eftersom jag inte lyckats hitta någon Audi 200, Messerschmitt KR 200 eller annan spännande bil med 200 i modellbeteckningen får jubileet uppmärksammas med en Mercedes 200 från 1984. Jag fann den för en månad sen, bara två kvarter från min förra lägenhet i stadsdelen Luthagen.

Den är tveksamt "stylad" med svarttonade bakljusglas och hjulsidor från någon tillbehörsfirma. För övrigt ser den riktigt fin ut. Transportstyrelsen säger att den gått drygt 13500 mil, ingenting för en W123! Rätt skött kan säkert en gammal Merca rulla hur långt som helst med kvaliteten i behåll. Populariteten som taxibil är förståelig.

Modellen, som kallas W123, har varit med flera gånger tidigare på bloggen. Den första gången var för ett år sedan, sånär som på en dag. Du kan läsa det inlägget här.

Nu ska jag fira med att inte skriva ett nytt inlägg och ta en välbehövlig helg!

5 kommentarer:

 1. En sådan som jag ser varje gång jag går ner till affären här i lilla Vragön.
  Tack! :)

  SvaraRadera
 2. Jag har ju ett otal gånger hyllat W123:an, och nu är det dags igen. Bilen som kan vara allt från lyxkryssare (svart 280E med skinnklädsel) till slitvarg (olivgrön 240DT). Ge mig en av varje!

  SvaraRadera
 3. Fortfarande verkar det gå att få tag på skapliga W123 till ok pris. Dags att passa på!

  SvaraRadera
 4. Och ännu finns det gubbkörda enägarbilar att hitta. Samtliga verkar vara vita -85:or med plåtfälgar! Behöver jag säga att alla är 200:or?

  SvaraRadera
 5. 1985 var sista året man kunde köpa en ny Mercedes för under 100 000 kronor.

  SvaraRadera