tisdag 23 oktober 2012

Och helgen var bra?

I helgen var det så dags att låta Luxen gå i vinteride. Garaget är beläget i mina gamla hemtrakter i de nu höstvackra västra delarna av Sörmland, så hela familjen passade på att tillbringa hela helgen hos mina föräldrar.

På lördagen blev det ett besök på en loppis i Katrineholm. Passande nog fanns en reparationshandbok för Saab 900 på engelska från Haynes förlag som jag köpte för en femtiolapp. Den kan vara bra att ha, men engelskan kan vara ett hinder för mig som redan känner mig osäker på att meka själv. Trösten är väl att reparationshandböcker på svenska är lätta att få tag på. Dessutom köpte jag en Renault 5 plastbil från norska Tomte-Laerdal för en femma. Den visade sig efter lite rengöring vara i troligtvis olekt skick. Jag har aldrig sett en sådan tidigare så det var väl mest på spekulation jag köpte den. Vid en koll på nätet fann jag en likadan bil på franska Ebay som ikväll såldes för 82 euro! En annan, röd, finns också till salu för 109 euro!

Barnarbete pågår. En (näst) sista tvätt inför vintervilan.
På lördagen tvättades och städades Luxen i regn. På söndagen, efter att bilen körts till uppställningsplatsen på blöta vägar, blev det en liten tvätt till. Nu är det tänkt att jag i väntan på våren ska försöka skaffa delar till den elhiss som irriterande nog behagade lägga av på Träffpunkt 80, samt lite andra små detaljer som saknas eller behöver bytas.

En miss i planeringen inför avställningen var att jag tänkt besiktiga bilen innan den ställdes undan då besiktningsperioden löper ut i februari, men någon besiktningstid fanns inte att få som passade, åtminstone inte när man var ute så sent som jag var. Därför får jag skjuta upp detta tveksamma nöje till våren när bilen hämtas igen.

På söndagen passade jag också på att fotografera en "bil" i Vingåker som jag åkt förbi många gånger. Bilder på den kommer imorgon.

Till sist lite bilder som togs under turen till garaget. När jag gick på högstadiet åkte jag skolbuss på denna väg och hade till skillnad från andra stackare på bussen inte anlag för åksjuka. Åksjuk eller ej så fick man i alla fall hålla i sig ordentligt om bussföraren var för entusiastisk. En körglad bil som Luxen trivs dock utmärkt på vägen. Jag får titta på dessa bilder och minnas åkturen när abstinensen blir för stark i vinter.
Höst, höst, höst...
Regn, regn, regn...
Backkrön, backkrön, backkrön
Kurva, kurva, kurva... Tjoho!

4 kommentarer:

 1. Låter som en lyckad helg! Även om det är lite trist att ställa undan för säsongen så känner jag mig alltid lite nöjd när det är gjort, i synnerhet om man har tvättat och gjort fint innan. Inget dåligt loppisfynd förresten! Tänk om man kunde göra sådana bilaffärer i verkligheten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo lite duktig känner jag mig. Jag saknar garage och varje gång jag får bilen under tak känner jag mig som en bättre människa.

   Om Luxen skulle få samma värdeutveckling som Plastrenaulten så skulle jag få 3 miljoner för den...

   Radera
 2. En röd Tomte-LaerdalRenault 5:a gick för 1500:- på Tradera i våras. Den är duktigt ovanlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppla! Då får jag fundera lite på lämpligt utropspris...

   Radera