måndag 25 april 2011

Välkommen hem, Pärlan!

Min bil har stått i en lada i Sörmland under vintern och under påskhelgen hämtade jag äntligen hem den. Själva hämtningen och uppstarten gjorde dock min far några dagar innan jag anlände. Det gick sådär. Batteriet var urladdat och ett däck tomt. Med laddning och luft gick det dock bättre och premiärturen kunde genomföras.

Det är härligt att få köra bilen igen och insupa välbekanta dofter och ljud. Omgivningens reaktioner är också trevligt när man kör en gammal bil. Glädjen grumlas något av att de saker som inte tidigare åtgärdats på bilen inte lagat sig själv på något mirakulöst sätt under vinterförvaret.

Instrumentbelysningen lyser fortfarande inte. Inte heller laddningslampan. Oljelampan lyser däremot lite för mycket trots bytt oljetrycksgivare. Oljetrycket är dock uppmätt och ska vara okej, men jag känner mig inte lugnad utan felsökning ska göras. Någon gång. Fönsterhissen på förarsidan är fortfarande ur funktion. Gissningsvis är själva mekanismen sönderrostad. Resårbanden under förarstolens sits är fortfarande utnötta och det känns lite som att sitta på en toalettstol, visserligen låg och mjuk, och köra. Och så vidare, etcetera och med mera. Listan med mer eller mindre akuta saker som behöver åtgärdas finns alltså kvar.

Ena dagen ett bekymmer, andra dagen ett glädjeämne! Bilden är från hemfärden till Uppsala igår vid ett fikastopp några mil från Enköping. Bilen vid grusvägskanten och familjen i vitsippsbacken. Bilden får symbolisera en bra dag då tråkiga problem känns långt borta. Välkommen hem, Pärlan!

8 kommentarer:

 1. Det är en fantastisk känsla att plocka fram bilen för säsongen! Att bilen dessutom körs hem genom ett av Sveriges vackraste landskap i strålande väder skadar inte det heller.

  SvaraRadera
 2. Mycket trevlig bil! En dag ska jag också ha en gammal fin bil... men det kanske bara är att vänta in åldern på de två vi redan har ;-) De såg strålande fin ut igår.

  SvaraRadera
 3. Jag menade "Den" och inte "De", dvs att din bil såg strålande fin ut igår.

  SvaraRadera
 4. Var rädd om 9-3:orna Stefan så har du åtminstone en klassiker. Kanske. Någon gång. Du får skapa ett utrymme i garaget där du kan ställa dem på lagring.

  SvaraRadera
 5. Alltid skoj att se en 164:a.

  SvaraRadera
 6. Så länge den inte krånglar så...

  SvaraRadera
 7. De kan bli klassiker snabbare än man tror om SAAB trillar i graven snart. Inget ont som inte har något gott med sig...

  SvaraRadera
 8. Alltid roligt att få plocka fram bilen för säsongen! Min bil har också vinterförvarats på annan ort, men nu står den åter hemma i garaget! På "att göra" listan står nu montering av nya bakre stänkskydd, fram stötfångare samt grill. Har även lyckats få tag i navkåpor som hör till mina plåtfälgar. Vinterns jakt på delar har haft god utdelning!

  SvaraRadera