lördag 23 april 2011

Glad påsk!

Härmed önskar jag alla läsare en riktigt skön och glad påsk. I påskägget: Renault 4!

Jag slarvade lite när jag tog bilden så jag vet inte detaljerna om bilen. Det är en 68-74 i alla fall med den större aluminiumgrillen. Hur som helst har jag skrivit om Renault 4 tidigare om du vill läsa mer om den.

Inspirerad av blogollegan Biltrafik har jag gjort en nästalgibild av fotot. Det kändes rätt på något sätt med den här Renaulten. Jag kan även tacka Biltrafik för nyorden blogollega (bloggkollega) och nästalgi (nästan nostalgi)!

7 kommentarer:

 1. Igår när jag körde in mot Åre så mötte jag en Renault R12 av sedanmodell i grönmetallic, såg ut att vara i toppskick! Tyvärr var det mycket trafik & vid en korsning så det kändes inte trafiksäkert att börja fippla med mobilkameran...:(

  SvaraRadera
 2. Har för mig att man kallade den för "kromfyra" i raggarkretsar:) Glad Påsk!

  SvaraRadera
 3. Ja R12:or ser man sällan. För ca 10 år sen rullade en smårisig R12 Gordini som bruksbil här i Uppsala. När jag körde buss som extrajobb körde jag ofta förbi parkeringen där den stod. Ägaren var väl medveten om vad det var han rattade. Undrar vad som hände med den bilen?

  SvaraRadera
 4. 97-98 ägde jag faktiskt en gul R12 kombi -78 som luktade ladugård eftersom de senaste 2 ägarna var bönder. Har tyvärr ingen bild på den bilen men infon finns här: http://imperial58.blogspot.com/p/lista-over-bilar-jag-ager-har-agt.html

  SvaraRadera
 5. Glad påsk! Och schysst bild. Kul också att jag lyckats påverka ditt språkbruk.

  SvaraRadera
 6. Såg bilen idag igen - det är en 74:a. By the way...

  SvaraRadera