måndag 11 april 2011

Ett med naturen


Då har vi ännu en Volvo PV på bloggen, eller i alla fall resterna av en. Bilderna kommer från min farbror som bor i Österåker i Vingåkers kommun i Sörmland. Det är han som sitter på höger framskärm på PV:n från-56 på bilden i inlägget om PV:n i Norrtälje.

Han skriver att bilen står i skogen alldeles nära från där han bor, men att det varit okänd för honom ända fram tills nu då man tagit ner skogen. Heders åt den som  avverkat träden som låtit bilen vara orörd. Hoppas den får stå kvar och fortsätta sin väg mot att bli ett med naturen.

Jag gissar att det är en 444 ES från 1953 (det där med årsmodeller och PV tog jag upp i ovan länkade inlägg) då den har delad bakruta och kofångarhorn utan "tutte". Det är ju under förutsättning att inte kofångaren bytts då. Bilen har i alla fall målats om en gång i tiden från maroonröd till någon slags ljusblå (?) färg.

Imorgon tänkte jag locka med fransk flärd!

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt att vindrutan fortfarande är hel! Att beskriva ett skogsvrak som "i gott skick" låter sig inte göras, men nog är det ett vackert lik alltid...

  SvaraRadera
 2. Stackarn...
  Han ser lite obekväm och generad ut när han står helt öppet så där. Flytta in honom i skogen igen vettja, så han får stå lite skyddat.

  SvaraRadera
 3. Jag reagerade också på vindrutan och det faktum att taket inte är intryckt. Detta vrak har levt ett skyddat liv!

  Ja in i skogen igen eller så får den stå kvar. Huvudsaken är att den inte får åka till skroten.

  SvaraRadera