onsdag 31 augusti 2011

50 000 skäl att fira!


Idag firar Bilspanaren! Från starten den 12 oktober förra året har nu antalet besökare idag passerat 50 000. Det är kul att så många hittat hit och jag vill passa på att tacka alla som läser, kommenterar och bidrar med till att göra bloggen mer levande. Tack också till er som bidrag med bilder på egna bilspaningar!

Jag har hela tiden försökt att utveckla bloggen och lite saker har hänt sen starten, en del lyckade, andra inte. I januari gjordes en smärre förändring av bloggens utseende och Bilspanaren fick också en egen Youtubekanal, som det tyvärr inte blivit så mycket av. Filmerna som finns där är bra, men det fylls inte på med nytt material. Någon gång kanske... I februari gjordes en större förändring av bloggens utseende vilket inte föll alla i smaken, men det hände med ett tag. I mars började inlägg publiceras på Klassikers hemsida och jag fick dessutom vara med i ett litet hörn i tidningen en gång. Från och med mars finns också annonser på bloggen vilket inte gjort mig rik (det rör sig i dagsläget om cirka 150 kronor) men det täcker i alla fall den kostnad det innebar att i juni registrera en egen domän; Bilspanaren.se. Jag har dock inte fått det att fungera med Blogger riktigt ännu så det ligger i träda än så länge. Någon gång kanske... I augusti ändrades återigen bloggens utseende i och med att Bilspanaren gav sig ut på Facebook. Det har väl inte blivit någon rusning dit men jag hoppas att det kan bli något.

Någon tyckte att den senaste uppdateringen av utseendet var bra men typsnittet i bloggrubriken ogillades. Jag har nu fnulat lite och kommit fram till det du ser ovan: Bilspanarens egen logotyp! Tanken är att den ska likna ett emblem till en sextio- eller sjuttiotalsbil och det blev ganska bra med tanke på mina begränsade bildbehandlingskunskaper. Jag gjorde en liten attitydundersökning på Facebook och där gillades den. Kanske blir det nästa förändring. Det som dock inte har förändrats, eller kommer att förändras, är spaningarna med text om och bild på spännande vardagsbilar.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Bloggen är bra såväl innehålls- som utseendemässigt tycker jag. Som bilnörd (allätare) kan jag bara imponeras av dina kunskaper. Logon blev helrätt också. (Fick lite Opelfeeling(udrar varför?!)
  Hälsningar Magnus

  SvaraRadera
 2. Riktigt snygg logga!

  / Henrik

  SvaraRadera
 3. Tack och tack!

  Wibmag: Även om jag tycker mig besitta ganska mycket onödigt nörderivetande så handlar kunskap ju inte bara om vad man har i huvudet och utantillkunskap är väl på utdöende i dagens informationssamhälle. Kunskap idag handlar mer om kunskaper i att söka bra källor i informationsdjungeln. Jag antar att jag är ganska bra på det.

  Jag sneglade på emblemet på Rekordcoupén i senaste inlägget så din feeling är det inget fel på! Men det liknar också ett av skärmemblemen på min Volvo 164 där "164" står i rött och "Volvo" mot svart bakgrund. På andra skärmen sitter ett likadant emblem men där står "164" i svart. Jag har haft planer på att måla det rött men det har som så mycket annat inte blivit av...

  SvaraRadera
 4. Grattis till såväl besökarantal som en lyckad logga! Jag ser Bilspanarens framtid an med tillförsikt.

  SvaraRadera