fredag 11 februari 2011

Kort men tuff 53-åring

I Uppsala är det lite snökaos just nu så då är det trevligt med en tuff Land Rover 88 från Ljusdal. Den är från 1958 och är i trafik och rullar som bruksbil! Enligt ägaren är den aldrig renoverad, bara reparerad. Originalmotorn sitter i och all form av värme saknas - det är tufft att köra Land Rover i flera bemärkelser!

Det är ett härligt skick på bilen! Att den används flitigt vittnar detaljer om som kommit till på bilen för att den just ska vara praktisk och användas. Färgen är kanske inte original, inte heller baklysen och främre blinkers och inte heller skåpet på flaket som ser ut att var gjort av laminatgolv (?).

Den första Land Rovern jag berättade om här på bloggen var en Serie III men detta är en Serie II. 1958 var första året för den serien. Man skiljer lättast dessa två serier åt genom strålkastarnas placering. På Serie III sitter de på framskärmarna, men på Serie II mellan dem. 88 står för att den har den korta hjulbasen på 88 tum. Tittar man på bilden förstår man att kortare kunde den inte bli i alla fall.

Om det är snökaos i Ljusdal också vet jag inte, men är det så bör inte denna 53-åring ha några större problem att ta sig fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar